DE JAREN TWINTIG
De jaren twintig begon in 1919, na de eerste wereldoorlog. De eerste wereldoorlog had veel impact gemaakt op de samenleving en mensen wilde de oorlog zo snel mogelijk vergeten. Plezier maken werd hierdoor erg belangrijk. Mensen gingen veel uit in nachtclubs, dronken cocktails en luisterde naar Amerikaanse jazz muziek. Ook ontwikkelde de filmindustrie zich en werd het steeds leuker om naar de bioscoop te gaan.
Na de oorlog was het leven van de vrouw compleet veranderd. De vrouw wilde werken, autorijden, stemmen, roken en drinken. De 'La garçonnne look' van Coco Chanel zorgde ervoor dat de vrouw gelijker kon zijn aan de man. Het korset werd officieel niet meer gedragen. De jurken werden simpeler dan ooit, versierd met kraaltjes en aan de onderkant fransjes. Bij de jongens look hoorde kort haar. Strakke, bijna helmachtige hoedjes (de cloches) waren helemaal in. 'La garçonnne look' bestond uit truien, plooirokken, tulbanden en verlaagde taille. De nadruk werd gelegd op bewegingsvrijheid. De jassen uit de jaren twintig waren het liefs met bont afgezet en hadden geen sluiting.
In de jaren 20 waren de Flapper- girls de trendsetters van het moment. De flappers girls waren echte feestvierders. Ze luisterde naar jazz, droegen zware make-up, hadden een hun haren in een bod kapsel, droegen korte rokken, dronken stevig, rookten en reden auto.
De belangrijkste ontwerpster uit die tijd was Coco Chanel. Ze ontwierp 'La garçonnne look' en maakte gebruik van jerseystoffen voor haar collectie. Jersey was een hele comfortabele stof. Chanel was door het gebruik van deze stof een voorloper op Calvin Klein en Ralph Lauren. Chanel stond bekend om haar blazers en recht vallende rokken. Coco Chanel wilde vrouwen niet een lijn verkopen, maar een nieuw levensgevoel. Twee klassiekers waren haar Petitie Robe Noir en haar Chanel pakje; een deux-pieces met een gladde rok en een jasje. Andere beroemdheden waren Rudolph Valentino (acteur), Josephine Baker (nachtclubdanseres) en Gloria Swanson (actrice)